Ο προπονητής του Παγκρητίου Α.Σ. Μαχητικών Τεχνών, Καραϊσκάκης Νικόλαος (7ο Dan), ξεκινάει την έναρξη της κεντρικής Ακαδημίας Μαχητικών Τεχνών Κρήτης ως πρώτη σχολή Karate στην Κρήτη με έδρα το Ηράκλειο το Σεπτέμβριο του 1984.
Στην πορεία των 2 πρώτων χρόνων, τα πρώτα μέλη στην Κρήτη άρχισαν να αυξάνονται και έτσι πάρθηκε η απόφαση να ιδρυθεί ο πρώτος σύλλογος Karate στην Κρήτη, με την επωνυμία “Παγκρήτιος Αθλητικός Σύλλογος Μαχητικών Τεχνών” το 1986. Έκτοτε, ο Παγκρήτιος Α.Σ. συμμετέχει σε τοπικές, πανελλήνιες και διεθνείς διοργανώσεις. Ο Παγκρήτιος Α.Σ. Μαχητικών Τεχνών έχει αναδείξει αθλητές και πρωταθλητές μέλη της εθνικής ομάδας που έχουν διακριθεί στο πανελλήνιο και διεθνές στερέωμα.
Επίσης, πολλοί εκ των πρώτων αθλητών έχουν με τη σειρά τους ακολουθήσει το δρόμο των προπονητών και διδάσκουν σε διάφορες περιοχές της Κρήτης.
Ο Παγκρήτιος Α.Σ. Μαχητικών Τεχνών με προπονητές τους Καραισκάκη Νικόλαο (7o Dan) και Χουρδάκη Άννα (7o Dan), αποφασίζουν ένα άνοιγμα προς την Ιαπωνία με Ιάπωνες δασκάλους, υψηλού επιπέδου στην τέχνη του Karate και έτσι το 2004 ξεκινάει η συνεργασία με την Παγκόσμια Ένωση Yamada-ha Shito-ryu Shukokai Karatedo. Έτσι, στην Ελλάδα αντίστοιχα, ιδρύεται η Ελληνική Ένωση Shito-ryu Shukokai Karatedo.
Στη συνέχεια των χρόνων που πέρασαν, οι αθλητές του συλλόγου έχουν συμμετάσχει σε παγκόσμιους αγώνες και μεγάλα σεμινάρια του συστήματός μας Shito-ryu Shukokai Karatedo.
Επίσης, η Ελληνική Ένωση Shito-ryu Shukokai Karatedo σε συνεργασία με τον Παγκρήτιο Α.Σ. Μαχητικών Τεχνών και με τους τεχνικούς φορείς της πόλης μας, έχει διοργανώσει αξιόλογες διοργανώσεις, 2 εκ των πιο επιφανών, η διοργάνωση Πανευρωπαϊκού Summer Camp με συμμετοχή 200 αθλητών το 2005 και η διοργάνωση Παγκοσμίου Κυπέλλου & σεμιναρίων με Ιάπωνες δασκάλους το 2007, με συμμετοχή 22 χωρών και 350 αθλητών. Συν τοις άλλοις, οι αθλητές του συλλόγου έχουν συμμετάσχει και διακριθεί σε πάμπολλους διεθνείς αγώνες και σεμινάρια παγκοσμίως, με πιο επιφανή το παγκόσμιο κύπελλο στο Σάρτρ της Γαλλίας το 2005, στο Αμαγκασάκι της Ιαπωνίας το 2008, το παγκόσμιο κύπελλο στο Βαλντκίρχεν της Γερμανίας το 2009, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Τίβολι στην Ιταλία το 2011 και ξανά στο Αμαγκασάκι της Ιαπωνίας το 2013, με σημαντικές πάντα διακρίσεις.
Για το 2014, ο Παγκρήτιος Α.Σ. Μαχητικών Τεχνών ανέλαβε την τιμή για άλλη μια φορά να διοργανώσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Shito-ryu Shukokai Karatedo στο Ηράκλειο της Κρήτης με τη συμμετοχή αθλητών από διάφορες χώρες του κόσμου! Κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης, επίσημοι προσκεκλημένοι Ιάπωνες εκπαιδευτές ηγήθηκαν των σεμιναρίων, με πιο σημαντικούς τους sensei Haruyoshi YAMADA, 10o Dan (Ιαπωνία), sensei Tsutomu KAMOHARA, 9o Dan (Ιαπωνία), sensei Denis CASEY, 8o Dan (Ηνωμένο Βασίλειο) και sensei Sueo SAKITANI, 8o Dan (Ιαπωνία).
Με την ευκαιρία των 30 χρόνων της ύπαρξής μας στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, διοργανώσαμε το μεγάλο αυτό διεθνές γεγονός.