Νικόλαος ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ
カライスカキス ニコラオス

7ο Dan Αρχηγός-Εκπαιδευτής Ελληνικής Ένωσης Yamada-ha Shito-Ryu Shukokai Karate Do
Α’ Αντιπρόεδρος Ελληνικής Ένωσης Yamada-ha Shito-Ryu Shukokai Karate Do
Α’ Εθνικός Διαιτητής Kata-Kumite Ελλάδος
Αναγνωρισμένος Προπονητής από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού
Γεννημένος την 28η Σεπτεμβρίου 1962 στην Αθήνα. Το έτος του 1975, σε ηλικία 13 ετών, ο κ. Καραϊσκάκης άρχισε την προπόνηση του στις πολεμικές τέχνες κοντά στον κ. Βασίλειο ΖΑΧΟΠΟΥΛΟ, σε ένα μοντέρνο σύστημα Karate, όπου οι περισσότερες τεχνικές του προέρχονταν από Ju Jutsu. Με την οργάνωση αυτή, ο κ. Καραϊσκάκης είχε πολλές συμμετοχές και διακρίσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Μεγαλώνοντας, ο κ. Καραϊσκάκης αναζητούσε ένα σύστημα πιο παραδοσιακό, διότι καταλάβαινε ότι με την ενασχόλησή του σε ένα παραδοσιακό σύστημα, θα ανακάλυπτε τις ρίζες, τη φιλοσοφία, τις αξίες και την ομορφιά των μαχητικών τεχνών.
Το έτος του 1990, δόθηκε για πρώτη φορά στον κ. Καραϊσκάκη η ευκαιρία να έρθει σε επαφή με τα τέσσερα παραδοσιακά στυλ, Shotokan, Wado Ryu, Goju Ryu και Shito Ryu.
Το 1991, αποφάσισε να προπονηθεί κοντά στον κ. Γεώργιο ΤΣΟΓΚΑ, στο Shito-ryu, κατά πρώτο λόγο διότι ο κ. Τσόγκας  αντιμετώπισε τον κ. Καραϊσκάκη πιο θετικά ως άτομο και κατά δεύτερο λόγο διότι το Shito-ryu Karate Do διδάσκει και τις 3 τεχνοτροπίες, Shuri Te, Naha Te, Tomari Te και θα κέρδιζε έτσι μία πιο ευρεία οπτική και γνώση για το παραδοσιακό Karate.Από το 2004, ο κ. Καραϊσκάκης ξεκίνησε τη συνεργασία του με την οικογένεια της Παγκόσμιας Ένωσης YAMADA-HA SHITO RYU SHUKOKAI KARATE DO υπό την καθοδήγηση των δασκάλων Haryosi YAMADA 10o DAN και τον Tsutomu KAMOHARA 9o DAN .  Έκτοτε συνεχίζει τα βήματά του στην τέχνη του Karate, διατηρώντας πάντα άρρηκτους δεσμούς με την πηγή της τέχνης, που είναι η Ιαπωνία.